http://johanrakyat.blogspot.com/2010/02/buat-kolom-ads-iklan-125x125.html

Kek ngeri

Gillian Bell's cake designs  looks like body  parts

Gillian Bell's cake designs  looks like body  parts


Gillian Bell's cake designs  looks like body  parts

Gillian Bell's cake designs  looks like body  parts

Gillian Bell's cake designs  looks like body  parts

TIDAK semua orang akan tertarik untuk memakan kek cawan yang dihasilkan Gillian Bell.

Keknya menggambarkan gaya filem seram anggota tubuh yang dikelar, kecederaan dan penyakit kulit.

Gillian, 34, tidak mahu terikat dengan cara biasa membuat kek yang membabitkan warna ceria dan corak menawan. Dia sebaliknya memilih kek yang kelihatan menyeramkan, untuk peminat yang menggemari makanan manis dan dapat menahan bau, rasa atau melihat sesuatu yang tidak menyenangkan tanpa perasaan takut atau meloyakan.

Kini, dia tidak sabar untuk mengambil bahagian dalam pameran di London untuk meningkatkan kesedaran mengenai pelbagai jenis penyakit.


“Agak membosankan untuk membuat kek biasa seperti dilakukan kebanyakan orang. Lebih menyeronokkan untuk menghasilkan sesuatu yang menyeramkan.


“Saya suka melihat reaksi orang ramai. Kek saya sebenarnya enak kerana ia seperti kek biasa. Ada pelanggan yang terus memakannya dan yang lain tak sanggup. Mereka mungkin terpedaya dengan pandangan mata, seolah-olah mereka akan menggigit ketuat,” katanya.

Gillan yang berasal dari Kirkcaldy, Scotland, pernah membuka kedai kek di Edinburgh. Di situ, dia sering mendapat pesanan untuk membuat kek luar biasa.


Dia menutup kedai itu untuk kembali mengajar. Tetapi pada masa sama, masih membuat kek pada masa kelapangan.

Pameran ‘Eat Your Heart Out’ di Muzium Patologi St Bart berlangsung dari 26 hingga 28 Oktober.


“Tujuan pameran di London itu ialah untuk memberi peluang peserta membuat kek yang dapat membawa kesedaran terhadap wabak dan penyakit. Kerana itu, akan ada kek yang kelihatan seperti jantung berpenyakit dan juga penyakit berpunca daripada seks bebas.


“Rekaan saya pula akan bertemakan penyakit kulit. Saya akan membuat kek yang kelihatan seperti ketuat dan kudis.


“Saya teruja kerana dapat mengambil bahagian. Ia peluang terbaik untuk saya menunjukkan rekaan saya kepada orang ramai,” kata Gillian.Tiada ulasan:

Catat Ulasan