Ais krim telur buaya

Ais krim telur buaya

SEBUAH restoran di Davao City, Filipina tampil dengan idea luar biasa apabila menghasilkan ais krim menggunakan telur buaya bagi menggantikan telur ayam.


Bagaimanapun, pihak restoran Sweet Spot milik Dino dan Bianca Ramos memberi jaminan pencinta haiwan tidak perlu bimbang kerana ais krim tersebut tidak menggunakan daging buaya, sebaliknya hanya menggunakan telur yang tidak menetas atau telur lebihan.

Dino memberitahu, telur buaya diperoleh daripada bapa saudaranya iaitu pemilik Taman Buaya Davao yang tidak mengetahui apa yang perlu dilakukan dengan telur itu.

"Rasanya sama seperti ais krim biasa, dan oleh kerana buaya merupakan spesies terancam, kami hanya boleh mendapatkan telur yang tidak menetas atau lebihan," katanya kepada Daily Mail.

Menurut restoran itu lagi, telur buaya mengandungi 80 peratus telur kuning dan lebih berkhasiat berbanding telur ayam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan